DGNEWS.EU

Отпуснаха 166,8 млн. лв. за проектите по ОП Околна среда, сред които е и Водния в Димитровград

Отпуснаха 166,8 млн. лв. за проектите по ОП Околна среда, сред които е и Водния в Димитровград
Aug 05
18:28 2014
Министерството на финансите е отпуснало сума в размер на над 166 млн. лева за разплащане по проектите в изпълнение на Оперативна програма „Околна среда“. Това съобщи на извънреден брифинг днес следобед министърът на околната среда и водите в оставка Станислав Анастасов обяви, че . С парите ще се покрият 100% от верифицираните плащания и тя ще бъде разпределена по равно към всички бенефициенти.

„За да осигурим комфорт на строителите и на общините в активния сезон, днес получихме лимит от Министерството на финансите в размер от над 166 млн. лева, които вече сме започнали да разплащаме и до ден-два ще разплатим всички средства на бенефициентите. Това са верифицирани разходи, които представляват „мостово“ плащане, което ще покрие разходите по проектите в периода от 2-3 седмици, докато Брюксел вдигне прекъсването на плащанията по ОПОС. Когато това стане, парите ще бъдат възстановени в Национален фонд, съответно ще бъде покрита голяма част от дефицита в бюджета на България“, обясни министърът в оставка Станислав Анастасов.
Той увери още, че към момента в процес на верификация са искания за плащане за над 202 млн. лева, които ще бъдат обработени в рамките на 2-3 седмици. Ако процесите се развиват със същата тенденция, МОСВ ще изплати и тях, така че да няма никакъв риск от загуба на средства и да се осигури ресурс за общините като бенефициенти, коментира още Анастасов.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?