DGNEWS.EU

Данев от ЗНС напуска Бареков преди лидера си, прави своя партия

Данев от ЗНС напуска Бареков преди лидера си, прави своя партия
Aug 06
14:17 2014
Областният председател на Земеделски народен съюз (ЗНС) в Хасково Данчо Данев съобщи, че напуска "България без цензура". Доайенът на ОбС - Димитровград обяви политическия си развод с Николай Бареков преди лидера на ЗНС Румен Йончев, който все още е в състава на "България без цензура".     "За мен тази коалиция вече не съществува. При сегашните обстоятелства и когато разбрах, че този новоизлюпен политик г-н Бареков не е това, за което се представя. Смятам че този човек вече е изчерпал възможностите си. Той не отговаря на моето разбиране и като политика, и като поведение и като поемане на ангажименти. Отчитам своята грешка към избирателите, и добре че бяха дискусиите около ситуацията с КТБ и Цветан Василев, който си призна че Бареков е негов проект. Когато един политик е проект на една финансова групировка той не може да представляла обществените интереси", бе категоричен Данчо Данев. 
"Категоричен съм, че оставането на Земеделски народен съюз в коалицията е огромна политическа грешка. Обяснил съм пред самото ръководство, че ако продължават да стоят и се надяват, че ЗНС ще има този авторитет, който е имал преди това, дълбоко се лъжат. Целта не е партията да работим за един човек, който я се уреди, я не с депутатско място", заяви Данчо Данев.   
Земеделецът обяви че продължава да работи за защита на българското село, за което ще организира общинските структури в областта. "Следващата ми стъпка е създаването на Селска земеделска партия, за която се изисква инициативен комитет от 50 човека, 500 учредители на партията и 2500 членове, за да я регистрирам в Софийски градски съд. Целта ще участие в следващите местни избори, а по следващите парламентарни", заяви Данев. 

4 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?