DGNEWS.EU

Залог на предизборна рулетка ли е Димитровград?

Залог на предизборна рулетка ли е Димитровград?
Aug 26
16:26 2014
Залог на предизборна рулетка ли е Димитровград? Това е името на брошура, която се очаква да се разпространява от следващата седмица из общината. Днес работният вариант на диплянката бе показан от председателя на Общинския съвет Стефан Димитров, който има публикувана своя позиция по темата в нея. 
Издаването на брушурата е във връзка с предстоящия предсрочен парламентарен вот на 5 октомври.
Той не разкри повече подробности около написаното, но продължи изборната темата като намекна, че е възможно да заяви подкрепа за определена партия или коалиция, но след като види програмите на политическите сили. Димитров вече е водил разговори с ГЕРБ и БСП, които по думите ще имат най-висок изборен резултат.
"Димитровград не е за продан. Големите партии не трябва да делят града и да правят глупости, за да спечели една или друга партия. И ГЕРБ и БСП обаче излъгаха Димитровград, че ще има пари за селата. "Не е тайна, че е имало избори на които съм работил безкористно и за БСП, и за ГЕРБ, за да се променят нещата в община Димитровград. Ние не можем да променяме националната политика, но в общината трябва да се променя. 
За съжаление това, което се вижда е, че партиите пренебрегват Димитровград. Трябва ли нашата общината да се управлява от ДПС, за да има пари и за селата?, попита риторично Димитров, допълвайки, че в крайна сметка избирателите могат да изберат Движението само, за да привлекат пари към селата си. По думите му връзката се къса между заявеното преди изборите и свършеното по време на мандата от партиите, участващи в управлението на страната.
"Помня че докато беше кмет на София, Бойко Борисов искаше децентрализация на финансирането на общините, от гледна точка на това, части от данък общ доход и данък печалба да остават в общините. Мога да ви кажа, че в момента в който това се случи Димитровград ще увеличи с 10 млн. лв. собствените приходи, който формира в бюджета си. И тези пари ще дойдат от данъците на хората, които работят тук. 

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?