DGNEWS.EU

Евгения Ангелова: Единствено ГЕРБ дава път на младите

Евгения Ангелова: Единствено ГЕРБ дава път на младите
Sep 23
15:03 2014
"Младите хора сме тези, които трябва да променят България - за нас и нашите деца. Това каза Евгения Ангелова втора в листата на ГЕРБ от кандидати за народни представителина среща с жители на димитровградското село Долно Белево. 
Тя подчерта, че въпреки дългогодишното си обучение в САЩ и Великобритания и сигурна работа в Щатите, предпочела да се върне в България при нейните корени, защото тук се чувства сигурна и спокойна. 
„Много съм развълнувана, че съм тук, защото като малка често съм идвала при мои роднини и пазя изключително приятни спомени“, каза Ангелова. "Младите хора сме тези, които трябва да участваме в управлението на страната, защото се видя какво направиха професионалните политици през последните 20-тина години. Целта ми е да направя така, че все повече млади хора да се ангажират с бъдещето на родината си. Не да бягат в чужбина или в големите градове, а да помогнат родните им села и градчета да станат привлекателно място за живеене. Младите хора искаме стабилна държава, да раждаме и отглеждаме децата си тук и те да остават в България", заяви Евгения Ангелова. 
Тя обърна внимание на несъответствието между кадрите, които произвежда образованието и търсените специалисти от бизнеса. ГЕРБ има план да промени това, предвижда се въвеждането и на дуално образование, както и на намаляване броя на университетите и специалностите в тях в съответствие с нуждите на бизнеса. Целта ще е всеки млад човек след като завърши образованието си да има възможност да започне работа по специалността", коментира кандидатът за народен представител от ГЕРБ. 
По отношение на здравеопазването, Ангелова заяви, че ГЕРБ планира увеличение на средствата в бюджета за профилактика, а приоритет ще е спешната помощ. "При следващо управление на ГЕРБ ще има ревизия на експертизите от ТЕЛК, защото е публична истина, че има много хора, които получават социални добавки за хора с увреждания без да имат реално право на това. Освен това ГЕРБ предвижда социално подпомагане на майките само до трето дете, за да се ограничи разпространението на професията “майка“, характерно за етнически малцинства", сподели Евгения Ангелова. 
Относно увеличението на пенсиите ГЕРБ предвижда запазване на “швейцарското правило“ и увеличение на пенсиите в съответствие с ръста на икономиката и брутния вътрешен продукт. ГЕРБ се обявява за задължително и електронно гласуване. "Задължителният вот ще намали силата на купения и контролирания вот, а електронното гласуване ще даде възможност да гласуват на над милион и половина Българи в чужбина. Голяма част от тях са в отдалечени от избирателните секции райони и това ги лишава от конституционното им право. А те са в чужбина защото не виждат перспектива за себе си в България, сега те нямат възможност да упражнят основното право на демокрацията да гласуват. Властта не е самоцел на ГЕРБ", подчерта Ангелова. Тя добави че партията няма да пристъпва към безпринципни коалиции и няма да се коалира с ДПС и БСП. „Политическите ни опоненти дават гръмки политически обещания. Ние не подценяваме интелигентността на българите. Не ги подвеждаме с непостижими перспективи и обещания. ГЕРБ може да каже честно само, че ще вървим напред, дори и това да е трудно.“, каза още втората в листата на ГЕРБ Хасково Евгения Ангелова. На срещата с жителите на Долно Белево присъстваха и кандидатите за народни представители Николай Колев, Румен Стоянов и Деян Иванов, както и общинските съветници от ГЕРБ Вълчо Митрушев и Кирчо Кирев. 
Гласувайте за ГЕРБ с номер 9 в интегралната бюлетина.
Купуването и продаването на гласове е престъпление!

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?