DGNEWS.EU

Пилотите Иван и Дейвид Демиреви за дрифта, колите и жените

Пилотите Иван и Дейвид Демиреви за дрифта, колите и жените
Dec 02
14:29 2014
Трудна 2014-а година изпращат дрифт пилотите Иван и Дейвид Демиреви от Димитровград. Преди дни те приключиха последното си участие на пистата за тази година и ще зимуват в бокса. Тандемът баща и син започват подобрения на автомобила си БМВ E30 2.5 турбо 580 кс. Целта им е догодина да се включат в състезания от по-висок клас из Европа. 
18-годишният Дейвид е сред най-младите пилоти в българските и европейските дрифт шампионати. Дванадесетокласникът в паралеката по математика с английски език в ПМГ "Иван Вазов" е печелил две трети места в българското първенство през 2013 и 2014 г., и едно четвърто в първия кръг на "King of Europe street legal".49-годишният Иван Демирев е вицешампион от европейския шампионат и е носител на редица престижни награди. Двамата димитровградчани имат участия в редица шоу програми.  - Откога е тази страст към дрифта?
- Започнахме през 2011 г. и продължихме по професионално с участията си през 2012 г. и 2013 г. Настоящата година е сблъскахме с много технически проблеми и дефекти. Късметът ни изневеряваше и в представянията. През пролетта станахме втори и четвърти в Унгария, а в Румъния не успяхме да караме. В национални първенства през годината аз имам два четвърт финала, а Дейвид едно трето място.На европейския дрифт шамипонат останах на шеста позиция, защото не участвах в едно от състезанията. На финала жребия определи да карам тандем с жена. Отказах защото колата ни не е пригодена за бавно каране. Направена е за по-големи отворени писти и за по-високи скорости, не за затворени трасета.  

Иван Демирев

- Каква е оценката ви за българското първенство? - Тази година нивото беше доста по-високо от миналата, така че догодина със сигурност ще участваме. За европейските шампионати през 2015 г. още не сме решили къде ще караме. Смятаме да минем на състезания от по-висок клас, но всичко зависи от подобренията, които ще направим по автомобила.  
- Скъп спорт ли е дрифта?- Да. Всичко е скъпо, нищо евтино няма.  
- Колко струва да оборудваш един автомобил за среден клас състезание?
- Зависи до какво ниво искаш да стигнеш. Всеки индивидуално решава спрямо възможносите си. Можеш да направиш кола за 10 000 лв., а може и да я стегнеш и за 100 000 лв. На състезатнията на които съм бил има автомобили подготвени за 100 000 евро. 


- Откога си влюбен в колите?  - От малък съм запленен по тях. Всеки мъж си обича колите. Вярно, отнема ти от личния живот, от времето, лишаваш донякъде семейството си, макар че ние с Дейвид сме заедно. Оценяваме че за начинанията имаме подкрепата на всички вкъщи.
- На кого Иван Демирев отделя повече внимание - на колата или на жената?- На жената, естествено! Тръпката по дрифта вече взе да отминава. След тази година при толкова неуспехи и проблеми, които ни се случиха, сякаш и страстта ми охладня. Всеки може да си намери свое поприще и да прави това, което му харесва. За нас с Дейвид това е дрифта. Подобни зрелищни изпълнения не са за пътищата. Това е и мотото на състезанията - да се кара само на определените места.  

Дейвид Демирев
- Дейвид, ти специално колко време отделяш за дрифт тренировки?- Ние не тренираме. Само на пистата. В България няма места, където да се тренира. Доскоро и на пистата в Хасково не ни пускаха заради картингите.    
- Състезанията отразяват ли се на учението?- Мисля че успявам да се справя с уроците. 
- Съучениците ти как приемат, че си дрифт пилот? Подкрепят ли те?- Да. Те вече свикнаха и не им прави кой знае какво впечатление. Отначало им беше странно, защото съм малък и ходя на състезания. Помня в началото много ми се радваха.
- Колите или гаджетата? - И за двете намирам време.
Добрият пилот разбира и от ремонти по колата 


4 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?