DGNEWS.EU

Мост над Марица сплотява БСП, ДПС и ГЕРБ

Мост над Марица сплотява БСП, ДПС и ГЕРБ
Oct 07
17:08 2013

Мостът над река Марица, свързващ димитровградския квартал "Черноконево" и село Крум, е сплотил БСП, ДПС и ГЕРБ на местно ниво. Това стана ясно на днешния брифинг, организиран от тукашните социалисти, в който участва и народният представител Жара Пенева. Възстановяването на моста е сред сериозните ангажименти, поети от общинската организация на БСП в Димитровград. Нейни представители вече са получили принципното

съгласие за рестарт на проекта от военния министър Ангел Найденов, от министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнов, от ВрИД областния управител на Хасково Кадир Исов и от кмета на Димитровград Иво Димов. 

Ако инициативата бъде претворена в дела ще скъси пътя между двете места с 18 км, което е огромно неудобство за пътуващите сега и ще бъде алтернативна връзка, при евентуална рехабилитация на моста към квартал "Марийно", който се руши от години. Идеята е съоръжението да се ползва само от лекотоварни автомобили, а проекта да стартира още от следващата календарна година.

Инициативата трябва да дойде от кмета Иво Димов, обясниха социалистите. На срещата с журналисти депутат Пенева коментира, че в петък очаква отговори от министрите Найденов и Терзиева относно прехвърляне собствеността на имоти на общината. Става въпрос за бивши военни поделения и за държавна земя, в района на професионалната гимназия по химични и хранителни технологии. Молбата да съдейства за разрешаване на тези два отлагани във времето въпроса, дошла наскоро от градоначалника.   

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?