DGNEWS.EU

В ГЕРБ се оглеждат за лидер, искат Митрушев

В ГЕРБ се оглеждат за лидер, искат Митрушев
Oct 09
15:07 2013
Кой да поеме председателството в общинската организация на ГЕРБ в Димитровград, обмислят трескаво тукашните гербери. Изборът на местен лидер трябваше да се състои на 7 октомври, но събранието бе отложено за по-късна дата. Една от причините за забавянето е липсата на отявлен фаворит за поста. Като най-подходящ наследник на Катя Чалъкова хората на Бойко Борисов в бригадирския град сочат депутатът от ГЕРБ Владимир Митрушев. За момента той е най-авторитетната фигура, която ще се приеме без резерви, както от членове, така и от симпатизанти, твърдят активисти. Народният представител обаче не е член на партията, което автоматично го изключва от номинациите. Излъчването му може да се състои само, ако бъде спешно привлечен в партийните редици.
За овакантеното място не се натиска никой от известните представители на бизнеса в ГЕРБ като Катя Генева, Веселин Милев и Митко Димитров-Пайнера. За последните двама се знае, че предпочитат да помагат в партийното строителство от разстояние, а не от челни позиции в организацията. Така кръга се стеснява до познати лица като настоящият кмет Иво Димов, водачът на герберите в ОбС д-р Вълчо Митрушев и неговата колежка в местния парламент адвокат Галина Чингарова. Градоначалникът също е притискан от своите да поеме тежкия кръст на водач в местната структура, но засега по нищо не е показал, че има ищах за поста. Рентгенологът пък открай време е категоричен, че няма да се върне по пътя, който вече е извървял. 
Моментът кой ще поеме организацията в Димитровград е важен и за бъдещото представяне на ГЕРБ в следващия местен вот. Ако тукашните гербери се придържат към строгата политическа логика, излъченият на поста, ще има задачата да преведе достойно партията през изборите. А има достатъчно време за набиране на популярност и симпатии сред избирателите в общината. За да бъде начинанието успешно, въпросната фигура трябва или да е водач на листата за общински съветници, или кандидат за кмет на Димитровград. Колебанията около Владимир Митрушев са единствено в посока, че избирането му на поста ще блокира пътя именно на тази фигура, освен разбира се, ако не се съгласи да е той. Както обичат да казват местни гербаджии - ха дано, ама надали!       

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?