DGNEWS.EU

Димитровград спира хазарта на обществени места, порязва Лафка

Димитровград спира хазарта на обществени места, порязва Лафка
Jan 29
15:08 2015
Общинският съветник в Димитровград Тодор Ташев печели засега войната срещу „Lafka” на местно ниво. По негово предложение днес ОбС прие промени в общинската наредба №2, с които се въвежда забрана за провеждане на хазартни игри на обществени места и във временно преместваеми обекти, каквито са будките на "Лафка". Новият момент е, че преместваемите обекти вече ще се съгласуват от ОбС, за да се знае има ли лиценз или разрешение за хазартна дейност и кой го издал. 

С промените хазартната дейност се ограничава в закрити (визуално и слухово) помещения със стени, които да възпрепятстват емоциите при залаганията. Това се  отнася, както за извършването на залог и проследяване на избора на печеливш, така и за изплащане на печалбата. 
Днес Ташев поиска от кмета Иво Димов да му предостави официално договора с „Табак маркет”, която развива националната верига от търговски обекти "Лафка" в страната. Той категорично заяви, че ОбС не е давал разрешение за провеждането на хазартни игри, а за продажба на пакетирани изделия, цигари и алкохол. Общинският съветник заяви, че не е против "Лафка", а против една определена хазаратна игра, която те развиват на монитори по будките на публични места. 
Ташев заяви, че има нарушение с наетата общински терени на които са разположени шарените павилиони. Договорът е сключен с "Табак маркет", а помещенията се ползват от "Национална лотария". В случая е налице преотдаване на общинска соственост на трето лице, което закона забранява, аргументира се Тодор Ташев. "Спрете да спекулирате с темата", обърна се кметът Иво Димов към съветника. С днешното решение ОбС промени наредба №4 за разполагането на временни обекти. То може да се обжалва от кмета пред областният управител, който при определени условия може да вкара казуса в съда. 

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?