DGNEWS.EU

Депутат Жара Пенева с акт заради неплатени данъци

Депутат Жара Пенева с акт заради неплатени данъци
Oct 18
16:05 2013
Акт заради неплатени данъци на народния представител от БСП Жара Пенева е издал приходния отдел на община Димитровоград. Оказва се, че депутатката е сред десетките граждани просрочили с години задълженията си към местната хазна. Името на Жара Пенева лъсна в списък с длъжници, които се приканват публично за връчване на акта с установеното задължение. Преди това служители на отдела са пробвали на два пъти лично да връчат акта на народния представител, но неуспешно. Опитите им ударили на камък, тъй като тя не била открита на посочения от нея адрес.
Днес от приходния отдел отказаха да кажат точния размер на натрупаното задължение, но обясниха че са действали съобразно закона. От свои източници dgnews научи, че размерът на дължимия налог не е висок. Ставало въпрос за неплатен данък на стар автомобил, на който депутатката не е прекратила регистрацията в КАТ. Леката кола не била в движение от години насам и докато не бъде спряна от движение по надлежния ред, за нея се трупат данъци и то с лихвите. 
Жара Пенева има 14-дневен срок да погаси задълженията си. Ако не го стори има голяма вероятност да се прибегне към принудителното му вземане. А в такива случаи е възможно да се стигне и до запор на заплатата.   
3 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?