DGNEWS.EU

Съкращенията във ВиК продължават, уволниха главният инженер

Съкращенията във ВиК продължават, уволниха главният инженер
Oct 21
16:39 2013
Съкращенията на персонал във ВиК - Димитровград продължават. Днес от работа е освободен и главният инженер на водното дружество Петко Ангелов. Заповедта за прекратяване на трудовото му правоотношение той получил минути след явяването си на работа тази сутрин. Заедно с нея на Ангелов е връчено и предизвестие за прекратяване на трудовия му договор. Ангелов няма да го отработва, за което ще му бъде изплатена една брутна работна заплата.
Специалистът е освободен на основание член 328 от Кодекса на труда и договор за възлагане на управление. Всъщност е използвана буква в закона, която дава право на новия управител на ВиК да избере своя екип и подмени по свое усмотрение всички ръководни кадри, към които спада и длъжността на главния инженер. Поради тази причина Ангелов и да иска не може да заведе дело за неправомерно уволнение.   
Днес трябваше да е първия работен ден на Петко Ангелов след дълги болнични. Припомняме, че преди дни управителят Камен Николов не пожела да коментира пред dgnews каква ще е неговата съдба след оздравяването му. Тя бе предизвестена предвид че Ангелов вече един път е уволняван от Николов при предишния му мандат на управление на ВиК - Димитровград в периода 1998-2002 г. 
В дружеството съкратеният Ангелов има общо стаж от 14 години и половина. Последните десет от тях е изкарал като главен инженер на ВиК. По време на болничните, мястото му бе поверено на младия специалист Божидар Желязков, който е завършил наскоро висшето си образование.  0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?