DGNEWS.EU

Наши изпълнители стават звезди онлайн със свое хип-хоп парче

Наши изпълнители стават звезди онлайн със свое хип-хоп парче
Feb 05
19:08 2015
“Няма как“ е най-свежото дуетно хип-хоп парче от Freyo ft. Мirella, чието видео завладя онлайн пространството в последните дни. Атанас Малчев (Freyo) e на 17 години от Димитровград. Възпитаникът на СОУ “Любен Каравелов" има записани няколко хип-хоп парчета преди хита “Няма как“. Симпатичната му дуетна половинка Мирела Русева е на 20 години от Хасково. Мирела също има свои парчета на запис. И за двамата обаче това е първи видеоклип. 
Мирела е дъщеря на известния джазмен Димитър Русев-Мутата. Майка й Диана Кордова е дългогодишен преподавател по естрадно пеене в СОУ „Васил Левски“ в Димитровград. Преди време младата дама сподели пред dgnews за любовта си към джаза. Сега Мирела и Freyo ще разкрият подробности около създаването на „Няма как“.
Здравейте! Как се роди идеята за парчето?Freyo: Главната заслуга е на димитровградчанина Павел Дяков (Paul Reformat), който създаде музиката и реши, че е по добре да вкараме женски вокал в парчето. Събра ни с Мирела, с която заедно съчинихме текста на песента. Като интро в началото на клипа вкарахме французина Майлюд Бимба, който е доброволец от Европейската доброволческа служба в Димитровград. Впоследствие се зароди идеята да снимаме и клип, на който режисьор и оператор е Павел.
Къде записахте и заснехте „Няма как“?Freyo: Песента е записана в мултимедийното "Studio Х" на Народно читалище „Васил Левски 2003“ в Димитровград. Използвахме няколко снимачни площадки в бившата консервена фабрика в града, бившият Estrlla Bar & Diner, Ресторант "Феникс" и др. Първите кадри са от строителен обект, където снимахме върху двусантиметрови плоскости заковани само на няколко места и още не беше излята плочата. Беше доста емоционално!
Имаше ли интересни случки по време на самите снимки?Мирела: Много. Една вечер снимахме до късно. Трябваше да довършим сцената, затова повтаряхме ли повтаряхме. Към края бях толкова изтощена, и се почувствах като благословена, когато батерията на камерата изведнъж свърши. Друга вечер ни издъни компютърната програма, и се наложи да повторим целия запис отново. Но си струваше, защото стана 100 % по-добър от първия! За всички нас крайният резултат бе много желан, затова и усилията, времето и отдадеността, с която реализирахме клипа си струваше. Формация "Sreet Dust" от Димитровград внасят допълнително екшън в клипа. Как се сработихте с толкова голям екип?Мирела: Отново заслугата е на Павел. Той изпрати песента на хореографката на Street Dust Миглена Бинева. Въпреки че е в майчинство, тя направи няколко танца и ги включихме в клипа. Сработихме се много лесно, защото всички обичаме музиката и се познаваме. Млади и енергични сме, с воля да доведат започнатото до край!
Доволни ли сте от отзивите за парчето?Freyo и Мирела: Разбира се. А и предстоят още изненади...

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?