DGNEWS.EU

Треньорът Христо Георгиев: „Димитровград” ще покаже силна игра в новия сезон

Треньорът Христо Георгиев: „Димитровград” ще покаже силна игра в новия сезон
Feb 17
13:31 2015

Христо Георгиев е треньор на синьо-жълтите четвърта година. Целият му живот е свързан с футбола с кратко прекъсване. Играл е професионално в отборите на Димитровград, Хасково, Локомотив София, Нефтохимик, Славия. Преди 4 години по покана на тогавашния наставник Митко Добрев, Георгиев става помощник треньор. Шест месеца по-късно, след оттеглянето на Добрев, той поема тима. Георгиев е родом от Димитровград. Учил е в "Любен Каравелов" и Минния техникум "Темелко Ненков".

Г-н Георгиев, каква е оценката ви за изминалия сезон, в който „Димитровград” приключи на 11-о място?

Представянето на отбора бе задоволително предвид че не можахме да ползваме пълноценно новите попълнения Кристофър Димитров и Юлий Шекеров. Единият поради контузия, а другия за наложено наказание, което трябваше да изтече.

Готови ле сте с промените в състава?

Да, всичко е наред. Взехме Недялко Хубенов от Хасково, Шекеров си остава в нападение, Ники Киров се завърна. Сашо Шабарков също има вероятност да се прибере, но още не ми е потвърдил. Не е разговарял лично с мен.

Кой се тръгва от отбора?

Със сигурност Кристофър Димитров няма да играе за „Димитровград”. Той се възстанови и отиде в Созопол, но доколкото разбрах получил нова контузия на тренировка. Нямам контакти с него, но определено няма да се връща в Димитровград.

В кое място ще се целите в първенството?

Нямаме конкретно място, което гоним. Основно ще гледаме отбора да се представя добре мач за мач. Момчетата тренират съвестно, амбицирани са и предполагам, че ще се представят много по-добре. Според мен отборът стои много по-добре и предполгам, че представянето ни ще е на високо ниво.

Качеството на игра ще се вдигне с Недялко Хубенов в отбора, с Юлий шекеров, който ще ползваме пълноценно, с Георги Христов, който ще взема по-дейно участие в мачовете през втория сезон. Ще продължим да разчитаме и на четирима състезатели от юношеския състав, който води Тодор Манев. Те ще играят на четири позиции вратар, ляв бек, средна линия и нападение.

В нападение основно на Хубенов и Шекеров ли ще разчитате?

Да. Те двамата са играли в Хасково. Това убеден съм, ще се отрази положително в играта.

Колко още контроли предстоят преди 1 март, когато стартира сезона?

Поне три контроли ще направим дотогава. В сряда гостуваме на Локомотив Пловдив. Срещата е от 12 часа на обяд. Първенството започва на 1 март, но в първия кръг ние почиваме. Първият ни мач за сезона ще е срещу "Свиленград" на 7 март, и ще се играе на стадион "Миньор".  

Осигурено ли е финансирането на отбора?

Имаме уверението на ръководството на клуба, че средствата са осигурени. Кметът Иво Димов и президентът на клуба Ангел Колев се стараят всичко да е наред и гарантираха, че обещаното като заплати и премии на момчетата, е сигурно. Дай боже, да ги заработим. Нямам основания да се притеснявам за издръжката на отбора. 

На какво ще наблегнете в играта?

Някои неща трябва да се подобрят. Но в момента с тези качествени футболисти и опитни попълнения, отборът стои добре. Първият сезон допуснахме елементарни грешки, заради които основно загубихме много точки. Но сега при подготовката се стараем да се изчистят и да се върви нагоре.

Какво да очакват най-верните ви фенове?

Красива игра. Ще останат доволни. Всеки футболист обича да играе пред пълни трибуни. Първо е личното удовлетворение, и второ, така хората могат да покажат, че наистина са доволни. „Димитровград” разчита на публиката. Ще ни радва да виждаме повече фенове, а те, убеден съм, ще им какво да видят на терена. Предстоят ни интересни мачове.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?