DGNEWS.EU

БСП избра печелившия за лидер в областта

БСП избра печелившия за лидер в областта
Oct 26
12:26 2013
Малките общини за пореден път взеха надмощие над големите Хасково и Димитровград в областния съвет на БСП. Разпределението на силите не е мръднало и на крачка от тоталното разделение на партийните организации, което в резултат на интриги преди години доведе до изгонването на Ангел Найденов от Хасковско. Това показа изборът на харманлийката Минка Стоянова за регионален лидер на столетницата. Заседанието, в което тя пребори с 1 глас димитровгрдчанина Димитър Петров (21:20), се проведе на 24-и този месец в Харманли. Драма в резултата няма, тъй като минималната преднина е характерна за избора на областен партиен лидер в региона. 
Явно медийният шум за добрите шансове на Петров и появилите се в последния момент сигнали, че той има негласната подкрепа на трима от настоящите депутати, се оказаха пълен кьорфишек. Заблуда се оказа и издигането на Емилия Масларова за поста. Според наши източници още от самото начало тополовградската организация, на която Масларова е член, е взела решение да подкрепи Минка Стоянова. Разминаването между действителност и предположения се дължи на мъглата, която социалистите до последно отказаха да разсеят. Димитровградската организация, която иначе свиква брифинги за щяло и не щяло, така и не огласи официално пред медиите, кога и как е взела решението за издигане номинацията на Петров.
„В крайна сметка възтържествува по-нормалната логика - да спечели онзи партиен председател, който през последните 15 години печели избори, а не онзи, който последователно ги губи”, коментираха социалисти постигнатия в Харманли резултат. В подкрепа на думите си те посочиха, че социалистът Михаил Лисков е трети мандат кмет на Харманли, а в Димитровград партията не е печелила избори от 1995 г. В личен план Стоянова има много по-солидна партийна биография от тази на Петров, което също е наклонило везните в нейна полза. Настоящата замкметица на Харманли е била половин мандат депутат в 40-ото Народно събрание, оглавявала е вече хасковския областен съвет на БСП, редовно е номинирана за народен представител, била е председател на Общинския съвет в града на Белоногата и др.
За нея подкрепа в проведенето на 24-и този месец заседание са дали всички, с изключение на Димитровград, Хасково и отделни представители на общините Минерални бани, Маджаово, Тополовград, Свиленград или Симеоновград, довериха запознати. 

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?