DGNEWS.EU

Димитровград с план за 440 млн. лв. до 2020 г.

Димитровград с план за 440 млн. лв. до 2020 г.
Oct 31
14:31 2013
Общинският план за развитие до 2020 г. прие на днешното си заседание Общинския съвет в Димитровград. Разработката, определяща приоритетните области през следващите 7 години, съдържа 387 проекта на обща стойност 440 млн. лв. Пет са основните стратегически направления за развитие. 
Първото е подобряване и изграждане на инфраструктурата, за което в плана са предвидени 372 млн. лв. за 286 конкретни проекта. Второто направление за икономическо развитие съдържа 51 инициативи на стойност 43 млн. лв. За социално развитие плана предвижда 10,5 млн. лв., които ще се обезпечат финансирането на 66 проекта. По четвъртото на направление за подобряване на административното управление в плана са заложени 3,6 млн. лв. за 20 проекта, а за трансгранично сътрудничество 11 млн. лв. за 13 разработки.        
Предложения за корекция и допълнение на плана направиха съветниците от "Да за Димитровград" Катя Панева и Калинка Монева, и колегата им от БСП Христо Цветков. Сред направените предложения бяха залагане на в плана на средства за закупуване на медицинска апаратура за МБАЛ "Св. Екатерина" и Медицинския център, климатизация и газификация на общинския театър "Ап. Карамитев", ремонт на детски градина и зала, изграждане на пожароизвестителни системи, поставяне на тоалетни в парковете и др. От съветническата група поискаха неотложните проекти да бъдат заложени за изпълнение още в следващата година, а в края на програмния период.
Социалистът Христо Цветков поиска в плана да бъде заложено създаването на монумент на съзиданието. Идеята му е свои отпечатъци в него да оставят строителите на града. Все още има живи бригадири, които могат да са първите сложили отпечатък от дланите си в тази своеобразна Стена на славата. 

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?