DGNEWS.EU

Превръщат в бунище двора на социалната дирекция в Димитровград

Превръщат в бунище двора на социалната дирекция в Димитровград
Nov 06
14:11 2013
Дворът на дирекция "Социално подпомагане" в Димитровград се превръща в бунище. Купища отпадъци са образували микро сметище в градината, която от години стои занемарена. Безразборното изхвърляне на боклуци става лесно заради липсата на част от металните ограждения опасващи двора и сградата на социалните. Всеки случаен минувач и живущ в съседство може да изхвърли спокойно торбата си със смет на мястото, установи репортерската ни проверка.
Градината на дирекцията не е почиствана с години. Избуели храсти и високи треви постепенно са завзели пространството. Малки басейни напомнят, че навремето това бе площадка към детската градина, която днес е превърната в социална дирекция. 
Сградата също е в окаян вид. За нейното саниране и въвеждане на мерки за енергийна ефективност бе изготвен проект преди години. До момента обаче нищо не е направено, за да стартира ремонта. "Инициативата трябва да дойде от държавата, защото това бе държавен проект за 3 общини, едната от които бе Димитровград. Тя може да определи къде, кога и дали има възможност да финансира реконструкцията. Не е в нашата компетенция", коментира кметът Иво Димов.    

Липсващата ограда благоприятства разрастването на мизерията

Сградата на социалните се нуждае спешно от ремонт, а държавата се ослушва

При желание дворът на дирекцията може да се превърне в прекрасно място за отдих

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?