DGNEWS.EU

Шофьори блокират улица без изход, докато са на прическа

Шофьори блокират улица без изход, докато са на прическа
Nov 08
14:36 2013
Шофьори блокират най-нагло кръстовище и улица без изход в центъра на Димитровград и никой не ги санкционира. Невралгичният участък се явява кръстовище на улиците "Цар Борис І" и "Казинцбарцика", която е без изход. По първата от тях потокът преминаващи автомобили винаги е натоварен, защото свързва централните булеварди "Г. Раковски" и "Д. Благоев" и води към голяма търговска верига. По малката пък отива до северния вход на детска градина "Радост" и се ползва редовно от родителите.  
Живущите на ул. "Казинцбарцика", които са над стотина, от месеци се опитват да се справят с проблема сами и със силата на добрия тон. Като съвестни граждани хората правят забележки на непукистите зад волана, но без резултат. Днес темата отново бе обект на дискусии между живущи в блока. "Решението е единствено общината да сложи знак "спирането и паркирането забранено". Сега като няма забрана, не можеш да се обадиш нито на полиция, нито на "паяка". Проблемът е сериозен, защото наглостта на някои е безгранична. Въобще не се съобразяват, че блокират с часове улица, която единствена осигурява достъп до паркинга пред блока", коментираха домоуправители от кооперацията. 

Черното БМВ е плътно паркирало на завоя. Шофьорът на сивото не си е направил труда дори да се прибере към бордюра максимално  Живущите разчитат общината да разреши проблема навреме
Скандалното е, че нарушението се прави в името на една подстрижка и прическа. Повечето от нарушителите са клиенти - мъже и жени, на двата конкурентни фризьорски салона, намиращи се от двете страни на платното. Стигало се дотам живущите да издирват недобросъвестният колега водач на МПС именно там. Последният спор бил с една дама, която кокетно си боядисвала косата, докато колата й затапила кръстовището. Наложило се да я извадят от салона по средата на процедурата, за да премести автомобила си. 
На недобросъвестните не им пука, че може да се наложи спешно да дойде линейка, както се е случвало. Пожарен автомобил пък е немислимо да влезе, докато има паркирани автомобили в пресечката, увери се наш репортер. Хората са категорични, че забраната трябва да важи и за двете платна на "Казинцбарцика", която повечето димитровградчани мислят за сервизна.  Входа на детската градина излиза на паркинга

2 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?