DGNEWS.EU

Презентират възможностите на Боуен терапията

Презентират възможностите на Боуен терапията
Jun 17
11:28 2015

Боуен терапията, чрез която тялото се самолекува по нервно-рефректорен път, ще представи в Хасково терапевтът Илияна Стоянова. Тя е изключително нежна и подходяща за всякакви възрасти – от новородени до възрастни. При тази холистична (цялостна) терапия „лекарят” е самото тяло на пациента. Терапевтът с докосвания само "отключва" и „насочва” процеса на оздравяване.

"Възможностите на човешкото тяло да се лекува са огромни. Въпросът е да знаем как да го стимулираме. Нашата работа е да подадем сигнал на езика, който тялото разпознава. Точно това прави Боуен. Много хора го идентифицират с масажи, но терапията е много различна от познатите досега, а като начин на въздействие - изключително дълбока”, обяснява Илияна Стоянова.

Процудерите се извършват мануално (с ръце) и леки движения. По време на лечението няма неприятни манипулации, болка или лекарства, които не рядко имат и вредни последствия. Сеансът се изразява в докосвание или серия такива, като между тях задължително се прави пауза от по няколко минути по преценка на терапевта и в зависимост от реакцията на тялото.

„Всяко тяло отреагира индивидуално. Имала съм пациенти, които още на първия сеанс дават реакция, докато при други са нужни няколко. Такива реакции могат да бъдат мравучкания, изтръпвания, внезапни сълзи, запушване на нос и др. Те премнават в рамките на няколко минути.", споделя боуен терапевтът.Методът идеално се съчетава с конвенционални медицински лечения, като съпътстваща и допълваща терапия. Боуен може да се прилага при всякакъв вид заболявания, с остри или хронични проблеми, и хора със специфични нужди. „При травми ефекта е поразителен, а лечението се случва буквално за часове. Пресните състояния тялото ги отреагира много по бързо. При хроничните заболявания ритъма е по-дълъг - между 10 и 20 сеанса, разсрочени в месеци. Лечебният срок на една терапия е от 7 дни до 2 седмици, след това е нужно отново да настроим тялото на режим самолекуване”, обяснява специалистката. Тя е категорична, че тялото има памет. „То е като компютър – зададеш ли му правилната програма – сам върши работата”.

Илияна Стоянова е член Българска асоциация по Боуен терапия, който официално бе учредена на 23 май т.г. в София. Завършила е двугодишно медицинско обучение в Националната спортна академия. С боуен терапия се занимава повече от година и половина. Безплатната й презентация ще се състои в Хасково на 24 юни 2015 г. в 18:30 часа в зала "Знание" на бул. Съединение 10. (голямата бежово-кафява сграда след главното кръстовище на "Раковска").

Повече информация за техниката Боуен можете да откриете на фейсбук страницата Боуен Хасково и на официалната интернет страница: www.bowtech.bg.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?