DGNEWS.EU

Нова Спешна помощ изграждат в Димитровград?

Нова Спешна помощ изграждат в Димитровград?
Jul 28
16:11 2015
Нов филиал на Спешна помощ ще се изгражда с европейски средства в Димитровград по оперативна програма "Региони в растеж". Строителството е част от мащабен инвестиционен проект на Министерство на здравеопазването, свързан с обновяване и модернизация на сградния фонд и оборудването в системата на спешната помощ до 2020 г. на територията на цялата страна.
Инвестиции ще се правят в 28 Центъра за спешна медицинска помощ, 170 техни филиала и 34 спешни отделения в държавните лечебни заведения. Проектът предвижда изграждане на нов сграден фонд или ремонт на съществуващия и осигуряване на цялостно оборудване и обзавеждане, съгласно изискванията на медицинския стандарт за спешна медицина и на действащата нормативна уредба у нас. Той ще се реализира съгласно националната стратегия за развитието на спешната медицинска помощ с европейско финансиране по проекти.
Във връзка с реализацията на бъдещия проект в Димитровград, общината ще предостави на Центъра за спешна медицинска помощ в Хасково един декар за ново застрояване в района на МБАЛ „Св. Екатерина” в Димитровград. Теренът ще е с безвъзмездно право на ползване за срок от 10 години. Очаква се зелена светлина за учредяване на вещното право върху имота да даде на заседанието си в четвъртък Общински съвет - Димитровград.  

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?