DGNEWS.EU

Очакват още желаещи за помощи ин витро

Очакват още желаещи за помощи ин витро
Jul 30
16:33 2015
Желаещите да кандидастват за отпускане на финансова помощ за ин витро процедури, могат да го направят до септември. Това съобщи днес председателят на общинския фонд за подпомагане на семейства и двойки с репродуктивни проблеми Катя Панева. 

Тя прикани нуждаещите се да кандидатстват, защото има средства във фонда, които могат да бъдат оползотворени до края на мандата на настоящия Общински съвет. Помощите се отпускат съгласно Правилника за финансово подпомагане на процедури и дейности по асистирана репродукция на съпрузи и лица, живеещи на съпружески начала, с репродуктивни проблеми на територията на община Димитровград. 
Фондът подпомага лечението на бременни жени с автоимунни заболявания, с цел да се избегнат усложнения за правилно износване на плода и раждане на здраво дете. Двойките и семействата могат да видят критериите за отпускане на помощите на сайта на Община Димитровград в раздел Дейности и услуги.
Документите се приемат на гише №1 в общината в запечатан плик с надпис „За финансово подпомагане на процедури и дейности по асистирана репродукция”. На него се изписват още трите имена на кандидата, адрес и телефон за връзка. 

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?