DGNEWS.EU

Димитровград отваря кучешкия приют догодина

Димитровград отваря кучешкия приют догодина
Dec 12
15:19 2013
Приютът за бездомни кучета в Димитровград, който бе изграден през 2012 г. и тази пролет получи акт 16, ще бъде открит догодина. За дейността му в общинския бюджет за 2014 г. предстои да се заделят най-малко 100 хил. лв. Това заяви за dgnews кметът Иво Димов.    "На 20 ноември получихме договора от австрийската фондация. По него имахме забележки, коригирахме ги,  върнахме го, и все още чакаме отговор от тяхна страна. Тази наша толерантност обаче няма да продължи дълго. С австрийци или без австрийци - при всички случаи приюта ще работи", заяви градоначалникът.
Заради забавянето на проекта с половин година кметът отнесе критики от председателя на ОбС Стефан Димитров на днешното заседание на местния парламент.  То се дължи на очакванията на общината, че австрийската фондация ще поеме около 30-40 процента от разходите по обслужването на приютените кучета и ще предостави специализиран автомобил. 
"Смея да твърдя и съм категоричен, че няма досега друга администрация, която да е направила повече за решаване на проблема с бездомните кучета от сегашната. В общината нямаме сигнали за инциденти с бездомни кучета", заяви Иво Димов. 

Бездомните в Димитровград - и кучета, и хора, оцеляват взаимно

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?