DGNEWS.EU

Обществена трапезария храни 81 бедни от Димитровград

Обществена трапезария храни 81 бедни от Димитровград
Dec 13
09:04 2013
81 социално слаби, самотно живеещи, лица без доходи и бездомници от община Димитровград ще могат да се хранят в обществена трапезария от 2 януари до края на април. 
От днес заявления за ползване на услугата могат да се подават в клубовете на хората от третата възраст и хората в неравностойно положение в Димитровград. Документите ще се набират до 20 декември включително. Списъкът с одобрените кандидати ще бъде изнесен на информационното табло в сградата на общината на 27 декември в 16 часа, съобщиха от общината. 
Храната ще се приготвя от Домашния социален патронаж. Право на подпомагане имат лица и семейства на месечно подпомагане по реда и условията на чл. 9 от Правилнка за прилагане на закона за социално подпомагане. Лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях. Самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии; скитащи и бездомни деца и лица.

Финансирането  на  социалната  услуга  „Обществена  трапезария” се  извършва  от фонд „Социална закрила” на  Министерство  на  труда  и  социалната  политика.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?