DGNEWS.EU

Изграждат пътния възел край Крепост, магистралата минава под пътя за Хасково

Изграждат пътния възел край Крепост, магистралата минава под пътя за Хасково
Dec 19
10:34 2013
Изграждането на пътен възел "Димитровград" от Лот 2 на автомагистрала "Марица" край село Крепост вече е в ход. За старта на строителството информираха вчера от агенция "Пътна инфраструктура". 
Пътният възел ще е най-големият на територията на Южна България. Пресичането на автомагистралата с международен път Е-85 (І-5) Димитровград – Хасково ще се осъществява безконфликтно на две нива. Магистралният участък ще минава под главния път за Хасково. В тази връзка наскоро на обекта бяха извършени взривни дейности.

От АПИ съобщават, че във връзка с изграждане на съоръжението в средата на януари 2014 г. предстои да бъде въведена временна организация на движението по път І-5, с което ще се гарантира безопасността на движението по време на строителството на пътен възел "Димитровград" и съоръженията на надлеза над АМ "Марица" при километър 38+800.
Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013 г. Изпълнител на лот 2 от АМ "Марица" е сдружение "Марица Хайуей", с водещ партньор "ПСТ Холдинг" АД.

От АПИ  не съобщават дали от 20 декември по главния път Димитровград-Хасково няма да се допуска движението на тежкотоварни автомобили. Припомняме, че наскоро кметът на община Димитровград Иво Димов показа писмо, което предвиждаше от утре камионите да минават по обходен маршрут през селата Добрич и Горски извор.  


От средата на януари път І-5 с временна организация 

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?