DGNEWS.EU

Ст. Димитров: Всяка партия има лоби в болницата, което защитава

Ст. Димитров: Всяка партия има лоби в болницата, което защитава
Feb 24
18:26 2014
Всяка партия има лоби в болницата, което защитава и разчистване на някакви лични сметки между докторите. Сегашният временен управител д-р Здравко Наков търпи доста упреци като това, че не предлага нищо, а чака идването на новия управител, който да взема решенията. Това заяви днес председателят на ОбС Стефан Димитров на журналистически въпрос какво се случва с новия конкурс за управител на "Св.Екатерина" в Димитровград.На традиционната си среща с медиите той представи утвърдения дневен ред от 24 точки на предстоящата сесия, сред които не фигурира такава за здравното заведение.     
Медийният интерес стана повод Димитров да обяви, че ще внесе извънредна докладна по темата на заседанието на ОбС, насрочено на 27 февруари. Към момента не е ясно кой трябва да обяви новия, четвърти поред конкурс за МБАЛ "Св. Екатерина", след като в последното си решение ОбС не възложи изрично това да стори кмета Иво Димов. Вероятно поради тази причина Стефан Димитров ще стане вносител на докладната. 
Председателят на ОбС определи проблемът с назначаването на нов управител на МБАЛ не като кадрови, а като политически. Много се говори за болницата, но на всички им е добре нищо да не се случва. Факта, че нито кмета, нито председателят на постоянната комисия по здравеопазване д-р Вълчо Митрушев поставят въпроса за разглеждане говори, че не е ясно какво искат да правят с тази болница, коментира Димитров. 
По думите му щом двете големи партии с мнозинство в ОбС ГЕРБ и БСП не могат да се разберат, най-добре е общината да преотстъпи 51 процента от болницата на държавата и тя да назначи управител. Този и други варианти за намиране изход от ситуацията ще обсъждат от сесийна група "Да за Димитровград!"  Болницата не е с толкова големи дългове на фона на приходите, които може да генерира при една добра оптимизация. В рамките на 5-6 години здравното заведение ще може да покрие всичките си задължения, коментира още Димитров. 

2 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?