DGNEWS.EU

200 жени записани за безплатни прегледи в кампания на Инер Уил клуб в Димитровград

200 жени записани за безплатни прегледи в кампания на Инер Уил клуб в Димитровград
Mar 06
12:52 2014
Три вида безплатни прегледи за жените от общината организират от 18 март дамите от Инер Уил клуб в Димитровград. Изследванията за остеопороза, захарен диабет и състояние на щитовидната жлеза ще се извършват след предварително записване от д-р Жулиета Пракова. Снощи ендокринологът изнесе лекция по превенцията на тези заболявания, които са се превърнали в здравен, социален и икономически проблем за съвременния свят. Здравната беседа премина при голям интерес, а зала "Гросето" бе препълнена с желаещи да поставят конкретни въпроси.
"Радвам се, че толкова много жени откликнаха на поканата ни тази вечер. Това е сигурен знак, че жените на Димитровград се грижат за своето здраве. Инер Уил клуб ще продължи да работи за такива обществено полезни и благородни каузи", сподели президентът на клуба Милена Тонева. Тя благодари на д-р Пракова, че е приела присърце инициативата.

Д-р Жулиета Пракова
"Важното е да знаете, че има профилактика за тези заболявания и откриването им навреме могат да спасят пациента от последващи сериозни усложнения за организма или трайна инвалидност. Профилактичните прегледи са най-сигурният начин за навременно диагностициране и лечение предвид липсата на ясно изразени симптоми на заболяванията", сподели д-р Пракова. 
Здравната компания на Инер Уил клуб ще продължи до 4 април, а ограничения при записванията няма. Жените могат да се изследват за трите заболявания или само за едно от тях. За остеопороза изследването е желателно да се прави при дами над 40-годишна възраст. Към момента близо 200 жени са се записали за участие в кампанията, уточниха организаторите. 
Д-р Пракова ще преглажда от вторник до петък след 15 часа и целодневно в събота. Кабинетът й се намира на ул. "Л. Каравелов" № 22 (новата кооперация до бившия Строителен техникум). Телефонът за предварителни записвания е 0882 048 800.  

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?