DGNEWS.EU

Хасковлия се пробва за шеф на болницата в Димитровград?

Хасковлия се пробва за шеф на болницата в Димитровград?
Apr 02
16:05 2014
Доктор специалист от Хасково ще се пробва в конкурса за управител на димитровградската болница "Света Екатерина". Тази мълва от известно време насам се носи из гилдията на лекарите в града, разбра dgnews. За момента обаче конкретно име в пространството не е изтекло, а конкурсът е почти на приключване. 

Колко и кои ще са кандидатите се очаква да стане ясно след 15 април, когато изтича срока да подаване на документи в откритата процедура. Това е четвъртия опит да се намери шеф, който да изведе здравното заведение от тежкото финансово състояние.       
Припомняме, че изскване към кандидатите е да са магистъри по медицина с придобита специалност или по икономика в допълнение с признати спициалности или квалификация по здравен мениджмънт, по медицинска информатика или по икономика на здравеопазването. Най-малко 5 години стаж като лекар или икономист, друго условие. 
Конкурсът ще се проведе на три етапа - по документи, защита на програма за развитие на болницата и съеседване. До 8 април кандидатите в конкурса могат да получават информация за темите предмет на събеседването. Тази опция обаче едва ли ще използва от кандидатите преди изтичане срока за подаване на докумнети в конкурса. Поради страх от предварително изтичане на информация се очаква мераклиите за шефския пост да за запишат за участие в последната минута. Така е било досега, коментираха запознати с практиката.  Конкурсът ще се проведе на 15 май 2014 г. от 10 ч в заседателната зала на общинска администрация. Кандидатите ще се отсяват от комисия избрана от ОбС.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?