DGNEWS.EU

Слух в лекарската гилдия стана истина, д-р Матеев се пробва за шеф на болницата

Слух в лекарската гилдия стана истина, д-р Матеев се пробва за шеф на болницата
Apr 16
00:35 2014
Ординаторът от спешното отделение в МБАЛ-Хасково д-р Матей Матеев претвори в истина, слухът който от месец насам върви сред лекарската гилдия в Димитровград, че хасковлия ще се пробва в конкурса за шеф на болница "Св. Екатерина", както единствен писа dgnews. След като вчера изтече крайния срок за кандидатстване в обявения от общината четвърти конкурс, днес новината бе потвърдена от председателя на комисията по избора - общинският съветник Юлиян Семерджиев.    
Матеев ще се бори за ръководния пост със сегашния временно управляващ шеф на здравното заведение д-р Здравко Наков, който е другата кандидатура за управител на димитровградската болница. И двамата лекари са подали документите в срок. Те ще бъдат разгледани на 15 май, когато ще се проведе първия етап на конкурса. Останалите два са защита на програма за развитие на болницата и събеседване.

д-р Матей Матеев
Д-р Матеев има сериозни шансове за заемане на поста, видно от биографията му. Той е завършил английска гимназия в родния си град Видин, след което e учи медицина във Военно медицинска акадамия в София. През 2001 г. специализира "Болнична администрация" в университета на Джорджтаун, САЩ, а година по-късно и медицинско право в БАН. През 2005 г. завършва „Здравен мениджмънт” в Медицинския университет в София. През 2008 г. е участвал в обучителния проект “Public Health and Health Management – News and Application in the Bulgarian Health Care” към Европейската комисия в Гранада, Испония. Изкарал е обучение за подготовка на висши медицински кадри за преговорите за болнично финансиране ъм Американска агенция за международно развитие и НЗОК.
Д-р Матеев е работил от 1994 г. до 2010 г. във видинските болниците „Св. Петка” и „Екзарх Антим I”, на която е бил и управител. От 2011 г. досега той работи в спешното отделение на МБАЛ-Хасково. Медикът има две специалности - първа по акушерство и гинекология и втора по анестезиология и реанимация.  

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?