DGNEWS.EU

Общинска сграда осъмна с предизборни плакати. Кметът: Ще има санкции!

Общинска сграда осъмна с предизборни плакати. Кметът: Ще има санкции!
May 11
14:12 2014
С предизборни плакати осъмна бившия Стройрайон в Димитровград. Сградата на бул. "Трети март" е общинска собственост и не попада сред определените с кметска заповед места за поставяне на агитационни материали. Плакатите са налепени в една определена част на сградата директно върху фасадата. Това крие опасност от нанасяне на поражения по фасадата при тяхното отстраняване.   
"Видях стореното. Нямат право да поставят плакати на общинска сграда. В нарушение са и ще има санкции", коментира кметът на Димитровград Иво Димов. Заради случай като този градоначалникът заяви, че ще инициира промяна в наредбата, с която да задължи политическите сили да внасят 1000 лв. гаранционен депозит преди разлепването на предизборни плакати. Идеята е подобна мярка да има дисциплиниращ ефект спрямо партиите в бъдеще. Такава практика от няколко години има съседно Хасково.
Местата определени със заповед на кмета за поставяне на агитационни материали в Димитровград за изборите за европейски парламент са информационните указатели. Такива има до офиса на „Мобилтел”, до храм „Св. Димитър”, до бл. №5 на бул. „Димитър Благоев”, до бившето кино „Химик”, срещу автоспирката пред Централна поща и северно от комплекс „Планета Пайнер”.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?