DGNEWS.EU

Петя Ставрева: Разумният избор е номер 18!

Петя Ставрева: Разумният избор е номер 18!
May 18
16:30 2014
„Номерът на разумния избор е 18. Подкрепете хората, които ще са силният глас на България в Европейския съюз“, апелира на среща със земеделци в хасковското село Книжовник лидерът на партия „Обединени земеделци“ Петя Ставрева. По думите й начинът ни живот се определя от законите, които се гласуват в Брюксел. 
„От 2014 г. започна нов програмен период и ако в Европарламента изпратим знаещите и способните, те могат да направят така че европейската помощ да стигне до всеки дом. Ще настояваме нашите евродепутати от ГЕРБ да предоговорят оперативната програма „Развитие на селските райони“ в частта й за критериите, по които дадено населено място може да кандидатства по нея, защото сега се оказва, че селата в близост до големите градове не могат да кандидатстват за финансиране. Изберете № 18 в бюлетината, за да може в европейския парламент да го има гласа на демократите и земеделците. Растоянието между Брюксел и България е един вот, едно натискане на копчето. На 25 май дайте подкрепата си за по-добрия отбор, който ще направи така, че да се чува гласа на всеки един от нас! Всеки може да подкрепи една кауза и всеки може да си остане в къщи и да остави друг да избира вместо него. Аз подкрепям националният отбор с номер 18!“, подчерта лидерът на Обединени земеделци.

„Вече е спряно финансирането по програма „Околна среда“. До края на година е възможно да бъдат спрени всички еврофондове за България“, прогнозира народния представител от ПП ГЕРБ Делян Добрев. Той обърна внимание, че ако бъдат спрени парите за земеделение, положението на селските стопани ще стане изключително сложно, защото част от тях и сега трудно оцеляват въпреки субсидиите. По време на управлението на тройната коалиция също имаше спрени европейски програми. Правителството на ГЕРБ успя да върне доверието на Европейския съюз и средствата бяха размразени, припомни Добрев. Той подчерта, че човекът който най-добре в България познава механизма на работа на европейското финансиране е водача на листата кандидати за евродепутати на ГЕРБ Томислав Дончев.
„Това правителство не може да комуникира с ЕС. Премиера Орешарски няма нито една официална визита в страна от Евросъюза. Това само по себе си говори в каква тотална изолация е изпаднало сегашното управление на страната“, подчерта Добрев и добави, че на 11 май м. г. с лъжата „Костинброд“ бе направен държавен преврат. Така избирателната активност бе свалена с 8 процента. В противен случай никога ДПС и БСП нямаше да сформират общо правителство. Заради тази измама 340 дни продължават протестите.“, припомния Делян Добрев. 

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?