DGNEWS.EU

България с историческия успех в конния спорт

България с историческия успех в конния спорт
Jul 24
14:36 2019

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетен плакет Ая Митева, която завоюва първи медал от европейски първенства в 105-годишната история на българския конен спорт, съобщиха от спортното министерство.

Нашата състезателка и нейния кон Сиек каро Ас спечелиха бронзовото отличие от Европейското първенство по прескачане на препятствия за юноши и девойки в холандския град Зуидволде, като преди нея останаха само шампионката Тиара Блайхер (Германия) и завършилата на второ място Ема Бокен (Холандия). 14-годишната Ая е едно от трите деца от общо 120-те, които не допуснаха грешка по трасето на тридневния шампионат.

Ая Митева запозна спортния министър с бъдещите си предизвикателства. В момента тя се подготвя за предстоящото Балканско първенство през септември в Истанбул, където ще преследва още успехи. Малката състезателка благодари на министър Кралев за уважението и му подари нейна снимка с послание и автограф. На срещата в министерството присъстваха още председателят на Българската федерация по конен спорт Тодор Гергов и треньорът на Ая – Стоица Аргилашки, който също получи почетен плакет от министъра.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?