DGNEWS.EU

Световен шампион и бронзов медалист по корабомоделизъм има Димитровград

Световен шампион и бронзов медалист по корабомоделизъм има Димитровград
Jul 27
16:00 2019

Симеон Вълев от димитровградския клуб по корабомоделен спорт към Детския и младежки център завоюва Световната купа за деца в надпреварата, провела се от 21 до 26 юли в Пазарджик.  

Младият ни състезател спечели шампионската титла и златния медал в клас F4, във възрастова група до 12 години. В същата група другият наш състезател - Райън Фолмер спечели пък бронзовото отличие, съобщи ръководителят на клуба Асен Иванов. Надпреварата бе организирана от Световната организация по корабомоделен спорт НАВИГА и спонсорирана от китайска фирма. В нея се представиха близо 80 участници от България и още 10 държави.

Общо 6 деца от димитровградския клуб участваха в надпреварата за Световната купа. Те се представиха в два класа - с радио-управляеми F4 и за първи път с екомодели. „Състезанието протече на два етапа, като първите три дни децата сглобяваха модели, а в следващите провеждаха стартове. По време на тренировките бе определен и съставът на българския национален отбор, в който бяха включени Симеон и Райън. Надпреварата протече на равни наченела - с еднакви модели, двигатели и акумулатори, и всичко зависеше най-вече от уменията на децата да управляват”, обясни Иванов.

Той съобщи, че клуба ще има свои представители на предстоящото Европейско първенство за стендови модели, което ще се проведе в Бургас от 31 август до 8 септември. Димитровградските състезатели имат квота от Световната федерация за участието си, но от българската федерация държат участниците да имат и развитие на уменията си. За празника на Димитровград от клуба подготвят и атрактивни демонстрации.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?