DGNEWS.EU

С много адреналин стартира футболното първенство в Димитровград

С много адреналин стартира футболното първенство в Димитровград
Aug 04
08:49 2019

Силен старт на футболното първенство в Югоизточна трета лига бе даден днес на димитровградския стадион „Миньор” от отборите на „Димитровград 1947” и „Борислав” – Първомай. Над стотината фенове изгледаха първия мач, изпълнен с много адреналин и драматични изпълнения, и в крайна сметка завършил с равенство 1:1. Резултатът бе открит от гостите, а изравнителният гол за димитровградчани вкара Андрей Атанасов – Хищника.

Двата отбора се устремиха към победа веднага след първия съдийски сигнал. Топката обаче все не попадаше в мрежата и това явно изнерви гостите, които заиграха по грубо. Драматизмът достигна връхна точка и на всеки 5 минути играта бе прекъсвана заради някой превиващ се на терена. Дежурният доктор на два пъти се наложи да помага на контузени играчи, в разстояние на броени минути. Фенове обвиниха гостите в преиграване и в опит да си издействат наказателни удари. Последваха спорни фалове и отсъждания, което пък изнерви и домакините. Играчи втвърдиха тона и се стигна до размяна на обиди и провокации, които без малко да прераснат в сбиване. Няколко жълти картона бяха отсъдени в срещата.  

При едно от нарушенията срещу футболист на Димитровград, на терена нахлу жена от публиката, явно притеснена за състоянието му. Бързата реакция на капитана на синьо-жълтите Чавдар Камов не закъсня и той я изведе от очертанията на игрището. В същото време футболистите и на двата отбора спореха със съдиите. Страстите бяха потушени, но атмосферата остана наелектризирана заради влошаващото се време. В края на първото полувреме започна да вали, а през почивката дъждът се превърна в силен порой. Това наложи подновяването на играта да се забави с няколко минути. Играта продължи на високи скорости и на подгизнал терен. В последните 2 минути от срещата димитровградчани пропуснаха да покачат резултата в своя полза. 

След мача треньорът на синьо-жълтите Спас Колев сподели, че е доволен от играта на момчетата, техния хъс, характер и мъжество на терена. От ръководството на димитровградския клуб също изказаха задоволство от показаното в срещата.     

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?